Strawberry Cheesecake

valentijn2 valentijn1

Valentijn is inmiddels alweer meer dan een week geleden. Maar toch had ik de behoefte om dit prachtplaatje met jullie te delen. Want afgelopen Valentijn werd ik namelijk verliefd op dit pastelroze taartje. En wie mij nog niet kent; ik heb een zwak voor pastelkleurtjes. Maar goed, wat de taart betreft; nog nooit eerder had ik een kwarktaart gemaakt dat niet uit een pakje kwam. Dus dat was al een hele uitdaging op zich. De bereiding ging eigenlijk vlekkeloos en werkte ik voor het eerst met Agar-agar. Een vegetarisch geleermiddel. Na 4 uur gewacht te hebben mocht het resultaat er wezen. Nu ik terug kijk denk ik dat het wel een van m’n best gelukte taartjes ever is. Aangezien m’n Valentijntjes hem tot het laatste stukje toe helemaal opgegeten hebben. Dus heb jij binnenkort ook iets te vieren en kan zo’n schattig taartje als dit niet ontbreken? Durf het aan!

 

Benodigdheden:

  • 200g mariabiscuits
  • 100g margarine
  • 500g aardbeien
  • 1 sinaasappel
  • 500g magere kwark
  • 200g basterdsuiker wit
  • 250ml slagroom
  • 4 eetlepels aardbeienjam
  • 6 witte chocolaatjes van de Hema
  • 4g Agaragar (poeder)
  • 1/2 kopje water

 

Bereidingswijze:

  1. Smelt de margarine in een pannetje en kruimel de biscuits hier boven
  2. Verdeel het mensen over de bodem van het springvorm
  3. Laat in een pan het 1/2 kopje water koken en voeg de agar agar toe.
  4. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en pureer deze met een staafmixer.
  5. Meng het water met de kwark, slagroom, basterdsuiker, sap van de sinaasappel, aardbeienprut en de aardbeienjam en klop dit tot een dik mengsel.
  6. Schiet het mengels in de springvorm en strijk dit glad.
  7. Laat de kwarktaart in de koelkast voor ca. 3 uur opstijven.
  8. Hak de chocolaatjes in stukjes ter decoratie.

 

Wist je dat:

  • Gelatine een dierlijk product is en gemaakt wordt van runder- of varkenscollageen (een stofje uit hun beenderen)? De vegetarische versie hiervan is Agar-agar. Een geleermiddel dat gemaakt is van een stofje uit algen. De werking van Agar-agar is ook 3x zo sterk als dat van gelatine.

 

Liefs,

Rosa

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!