Blueberry Baksels

Blueberry_Baksels_blog  Blueberry_Baksels_blog2

Let’s get to rumble for Crunch & Crumble!

Vandaag mijn eerste dagje bloggen, YAY! Best spannend allemaal maar ook juist heel erg leuk. Ik kijk best wel heel erg uit en heb altijd erg uitgekeken naar het hebben van een blog. Kokkerellen is namelijk altijd al een van mijn hobby’s geweest. Vroeger (letterlijk en figuurlijk) als keukenprinsesje en vandaag de dag als FoodBlogger! Mijn interesse voor voeding begon op mijn 12e levensjaar toen ik vegetariër werd. Deze interesse is toegenomen door mijn studie Voeding & Diëtetiek waar ik op mijn 18e aan begon en kan ik dit nu eindelijk uiten door middel van mijn blog Crunch & Crumble op mijn (bijna) 21e jaar. WANT vrijdag 26 februari ben ik jarig (!!). Elk jaar weer vindt mijn verjaardag plaats in de keuken. En dan heb ik het over het maken van taarten tot diner. Waarna we vervolgens alles gezamenlijk opsmikkelen. Dit jaar ben ik al eerder aan het experimenteren in mijn verjaardagshapjes. Zo maakte ik een paar dagen geleden deze Blueberry Baksel, that’s how I call them. Heel simpel en om bij te watertanden. Benieuw hoe ik deze maakte? Lees dan verder.

Benodigheden voor 4 stuks:

  • 4 Bladen Bladerdeeg
  • 200g Blauwe Bessen (
  • 50g Rozijnen
  • 50g Basterdsuiker
  • 1 Ei
  • 50g Witte Chocola

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 C
  2. Laat de bladerdeeg bladen ontdooien
  3. Week de rozijnen 5 minuten in warm water
  4. Meng de blauwe bessen met de rozijnen en basterdsuiker
  5. Verdeel het mengels over de 4 bladerdeeg bladen
  6. Vouw de randjes van het bladerdeeg naar binnen
  7. Smeer het bladerdeeg in met het geklopte ei
  8. Bak de gebakjes in 20 minuten goudbruin
  9. Smelt de witte chocola au bain marie
  10. Schenk de witte chocola in een boterhamzakje
  11. Knip het puntje van het boterhamzakje eraf en breng het met een zigzaggende beweging aan op je creaties

 

Variatietips:

  • Gebruik in plaats van blauwe bessen en rozijnen; banaan en gedroogde pruimen. Zeker een aanrader!

 

Wat is au bain marie?

Chocolade au bain-marie smelten is niet zo moeilijk als het klinkt. Je kunt het eenvoudig zelf doen. Het enige dat je hiervoor nodig hebt zijn een pan met water, een warmtebestendige kom en natuurlijk je ingrediënten. Naast chocolade kun je op dezelfde manier ook andere lekkerheden bereiden, zoals heerlijke roomsauzen.

  • Zet het pannetje met een laagje water op het vuur en wacht tot het kookt
  • Plaats het kommetje in het water
  • Leg de chocola in het kommetje en roer dit af en toe door tot het helemaal gesmolten is

 

Zie het handige filmpje uit de van de Allerhande:

Ik hoor graag hoe jullie ze ervaren hebben!

 

Liefs,

Rosa

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!