Cranberry Oatmeal Cookies met Dip

Oatmeal_Cranberry_2_klein  Oatmeal_Cranberry_3_klein

Het is alweer zo’n drie maanden geleden dat ik mijn laatste bericht op CrunchCrumble plaatste. Wat drukte, stress en de hele mikmak allemaal met een mens kunnen doen. Iets waar ik de afgelopen periode een lesje van geleerd heb. Mijn geluk kon niet meer op toen de zomervakantie in zicht was. Alle stress kon ik achter me laten en een hele vakantie lang leuke dingen doen, chillen en genieten. Ik zag het helemaal zitten. Helaas liep dit bij mij anders dan ik hoopte. Mijn lichaam heeft (blijkbaar) aardig wat te verduren gehad en liet direct na het inluiden van de vakantie, dag na dag, nieuwe kwaaltjes zien. 1. Ernstige haaruitval 2. Futloos en oververmoeid. 3. Darmklachten. 4. Aften. 5. Concentratieproblemen. Etc. Etc. Eigenlijk alles waar je niet op zit te wachten. Ik baalde er enorm van en heb toen eigenlijk direct contact opgenomen met de huisarts, in de hoop dat zij deze klachten kon helpen verklaren. Ik bedacht mij dat, als vegetariër zijnde en na een periode van hectiek, een vitaminetekort niet verrassend zou zijn. Uit het bloedonderzoek bleek dat ik bij alle relevante vitamines, hormonen en andere elementen netjes binnen de referentiewaardes zat. Niks opvallends dus. De enige mogelijke oorzaak voor mijn klachten was dus stress en hier moest ik mee leren omgaan. Helaas is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Ik belande in een soort vicieuze cirkel. Ik had stress waardoor mijn haar uitviel en omdat mijn haar uitviel kreeg ik weer stress. De huisarts stuurde mij door voor een een gesprek met een klinisch psychologe.

Na drie consulten, thuis opdrachtjes en vele dikke tranen, ben ik nu eindelijk (voor mijn gevoel) weer op de goede weg. Ik heb geleerd hoe onwijs belangrijk het is om aan ontspanning te doen. En daarmee bedoel ik niet per see een uurtje zitten. Maar iets waarmee je je gedachten kan laten varen. Voor mij is dat koken, fotograferen, wandelen, shoppen en (blijkbaar) lezen. De dingen die ik (spijtig genoeg) niet heb gedaan in de afgelopen drie maanden. Zo besloot ik vandaag om gewoon weer de draad op te pakken wat CrunchCrumble betreft. Ik bedacht en maakte de lekkerste cranberry havermoutkoekjes met yoghurt-kers dip. “Alsof er een engeltje op je tong piest”, zoals mijn moeder altijd zegt.

 

Wat heb je nodig?

 

Voor 15 koekjes:

  • 300g havermout
  • 200g zelfreizend bakmeel
  • 150g lichtbruine basterdsuiker
  • 125g margarine
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • snufje kaneel
  • 150g gedroogde cranberries

 

Voor de dip:

  • 5 eetlepels kwark
  • 100g kersen
  • 2 eetlepels maple syrup

 

  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Meng de havermout, meel, suiker, zout en kaneel in een schaal
  3. Voeg de margarine en eieren toe aan het mengsel
  4. Kneed het geheel tot een gelijkmatig deeg
  5. Voeg als laatst de cranberries toe aan het deeg en kneed dit nog goed door
  6. Vorm 15 bolletjes van het deeg en verspreid deze op een bakplaat bedenkt met bakpapier
  7. Druk de bolletjes een beetje plat en plaats de bakplaat in de oven
  8. Bak de koekjes in ong. 15 minuten goudbruin
  9. Ontpit ondertussen de kersen
  10. Pureer de kersen met een staafmixer of blender en voeg hier de maple syrup aan toe
  11. Meng de kersenpuree met de kwark in een schaaltje

 

 

Tip van de dag:

  • Gun jezelf minstens 1x per dag een vorm van ontspanning

 

 

Liefs Rosa

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!