Moederdag taart

Mothersday_2.1 Mothersday_1.1

Het is bijna moederdag! Eigenlijk doe ik elk jaar, naast een liefdevol ontbijt-op-bed, niks speciaals voor moederdag. Op m’n vrije creabea middag heb ik m’n eigen receptje bedacht; moederdag rabarbertaart. Na verschillende supermarkten af te hebben geslenterd, had ik alsnog geen mooie rode stengels kunnen vinden. In m’n nopjes toen ik mij bedacht, na het zien van de zielige en o zo dure groenige rabarberstengels, dat er thuis in de tuin een reuze rabarberplant in z’n groei speurt zit. De lengte van de stengels mocht dan nog niet optimaal zijn maar de kleur mag er wezen. Dit taartje met zoet-frisse rabarber op een bedje van custard pudding in combinatie met een krokante bodem, afgemaakt met amandelschijfjes en poedersuiker maak ik denk ik mijn mama wel blij mee dit jaar. Een bolletje vanille ijs voor de échte cheat-moms.

 

Wat heb je nodig?

 

Voor de bodem:

  • 250g tarwebloem
  • 150g margarine
  • 100g basterd suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snufje zout

 

Voor de custard pudding:

  • 200ml halfvolle melk
  • 2 eetlepels custard
  • 1 zakje vanillesuiker

 

Voor de rabarber:

  • 500g rabarber
  • 3 eetlepels kristalsuiker

 

 

De bereiding:

  • Verwarm de oven op 175 C
  • Was de rabarber en snijd deze in stukjes van 5 cm
  • Leg de stukjes rabarber in een ovenschaal en meng deze met de kristalsuiker
  • Verwarm de rabarber 30 minuten in de oven
  • Kneed de bloem, margarine, basterd suiker, ei, bakpoeder en zout tot stevig deeg
  • Vet het bakvorm in
  • Bekleed de bakvorm met de deeg
  • Vul de bodem met bakbonen en bak deze in 20 minuten goudbruin
  • Kook de melk en voeg de vanillesuiker hier aan toe
  • Maak de custard in een glaasje aan met een scheutje koud water en roer dit goed door
  • Giet de custard in de kokende melk
  • Roer de custard met een garde tot een dik mengsel
  • Verwijder de bakbonen van de taartbodem en vul deze met de custard
  • Laat de rabarber uitlekken en vang het vocht in een apart glaasje op
  • Decoreer de taart met de rabarber
  • Smeer het vocht van de rabarber over de taart met een kwastje
  • Serveer de taart met amandelschijfjes, poedersuiker en vanille ijs

 

mothersday_4 mothersday_3

(P.S. Wij hebben hem nog net niet met bakvorm en al moeten opeten omdat ik nogal vaak (lees: altijd) vergeet de bakvorm in te vetten. Zelfs dán is die nog lekker.)

Groetjesssssss

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!