Paas Ontbijt

PaasOntbijt_1 PaasOntbijt

Nog steeds in dubio over een gezond ontbijt met pasen? Vandaag maakte ik deze feestelijke verschijning. Met de inspiratie die ik vandaag had, heb ik een variant gemaakt op mijn dagelijkse ontbijtje; yoghurt met fruit. Maar dan een paas variant. Het ontbijt bestaat uit 4 lagen, namelijk de chia pudding, mango moes, magere yoghurt en zelfgemaakte muesli. Ik ben erg tevreden met het eindresultaat. De kleurtjes doen mij namelijk écht aan Pasen denken. Loopt bij jou ook het water in de mond bij het zien van dit ontbijtje? Lees dan verder!

 

Benodigdheden:

  • 1/3 glas halfvolle melk
  • 3 eetlepels chia zaad
  • 100 gram diepvries mango
  • 2 eetlepels haver
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 1/2 appel
  • 3 eetlepels honing
  • 1/3 glas yoghurt

 

Als kers op de taart:

  • Fijn gehakte zuurtjes

 

Bereidingswijze:

  • Schenk het glas voor 1/3 vol met de melk
  • Voeg hier 3 eetlepels chia zaad aan toe en roer dit gedurende 15-30 minuten goed door
  • Pureer ondertussen de diepvries mango stukjes met een blender of staafmixer
  • Meng haver, lijnzaad, pompoenpitten, appel en de honing in een kom
  • Verspreid het mengsel over een ovenplaat bedekt met bakpapier
  • Bak het knapperig en bruin in 15 minuten op 200 graden
  • Vul het glas met de mango en wissel dit af met wat yoghurt
  • Eindig met de zelfgemaakte muesli
  • Toevallig nog wat zuurtjes in de kast? Hak ze fijn ter versiering!

 

 

Fijne Pasen!

 

Liefs,

Rosa

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!