Pumpkin Soup

Pumpkin_Soup
Ik HOU van soep. Het liefst eet ik het elke dag. Naast een simpel tomatensoepje is de pompoensoep een grote upcoming favoriet van mij. Nu is de pompoen seizoen wel al wat voorbij. Maar van pompoensoep kan je gewoon geen genoeg krijgen. Zeker wanneer je hem zelf gemaakt hebt, is die nog lekkerder. En zijn ze tegenwoordig in elke supermarkt te vinden. Gelukkig, want de pompoen zitten vol met antioxidanten, vitamines (vooral A,B,C en E) en bevatten veel mineralen als ijzer,kalium en omega 3 vetzuren en zo kan ik nog wel even door gaan. Een mond vol dus. Alleen maar goed meegenomen want dit soepje is zeker het proberen waard tijdens deze koude winterdagen!

 

Benodigdheden 4 à 5 personen:

  • 1 Pompoen (van circa 1 kg)
  • 2 tenen Knoflook
  • 3 eetlepel Olijfolie
  • 1 liter Water
  • 1 Groentebouillonblokje
  • 125g Crème Fraîche
  • Pompoenpitten
  • Kookroom
  • Peper en zout

 

  • Koekenpan
  • Kookpan
  • Staafmixer/blender
  • Mes
  • Maatbeker

 

Bereidingswijze:

  • Halveer de pompoen en verwijder de pitten
  • Snij de pompoen in blokjes en de knoflook fijn
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de pompoen 5 minuten, voeg hier de knoflook later bij toe
  • Doe het mengels in een kookpan en voeg hier het water en bouillonblokje aan toe
  • Breng het aan de kook en laat het in 30 minuten gaar worden
  • Pureer de soep met een staafmixer of gebruik hier de blender voor
  • Voeg als laatst de crème fraîche toe en roer dit goed door
  • Breng de soep op smaak met peper en zout
  • Serveer de soep eventueel met wat kookroom en pompoenpitten

Wist je dat:

  • Soep een calorie arm tussendoortje/lunch kan zijn?
  • Pompoenpitten een ENORME variëteit aan voedingsstoffen bevatten?
Product Calorieën Koolhydraten
Kom pompoensoep (250g) 95 kcal 6,5g

 

Liefs,

Rosa

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!