Red Velvet Cake

Redvelvet3 redvelvet4

Het is vandaag 26 februari en dat betekent dat ik JARIG ben! Wiiiiiiehoe! 21 jaar en dat mag gevierd worden. Daarom ging ik vandaag op pat voor de ingrediënten voor een red velvet cake. Want om eerlijk te zijn heb ik nog nooit een stukje red velvet cake op, laat staan gemaakt. Vandaag heb ik daar dus verandering in gebracht en dit is het resultaat!

Benodigdheden:

  • 300g witte bloem
  • 300g kristal suiker
  • 300g margarine
  • 6 eieren
  • 2 eetlepels cacao
  • bakpoeder
  • bakkerszout
  • 2 theelepels rode kleurstof
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 250g mascarpone
  • 100g poedersuiker

 

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven op 150 C
  • Kneed de boter, suiker, eieren, kleurstof en vanille aroma fijn tot een geheel
  • Voeg de bloem, cacao, bakpoeder en bakkerszout toe aan de boter mix en meng dit goed door
  • Vet de cakevorm of tulband in
  • Doe het beslag in de vorm en strijk dit glad
  • Bak de cake gaar in 60-85 minuten
  • Meng de mascarpone met de poedersuiker tot een zachte gelei
  • Serveer de cake met de mascarpone

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!